VIVA GLAM
en het M·A·C AIDS-fonds

“I am the M·A·C Girl!” Met deze uitdagende slogan werd het eerste gezicht van VIVA GLAM aangekondigd: drag-idool RuPaul, spectaculair uitgedost in glimmende rode leren laarzen en een corset. Dit was het begin van een legendarische campagne die door de jaren heen veel verschillende sterren en stijlen zou verwelkomen, maar die altijd trouw is gebleven aan het unieke gevoel van lef, een extravagante stijl en een onbedwingbare lust voor het leven.

De vurig rode VIVA GLAM lippenstift werd in 1994 gecreëerd en speelde een belangrijke rol in het werven van fondsen voor HIV/AIDS en wist de aandacht te richten op deze ziekte die, in die tijd, een enorme impact had op de modewereld, maar ook in de rest van de wereld zijn sporen achterliet. Toen, maar nu nog steeds, gaat de volle 100% van de verkoopprijs van elk VIVA GLAM-product naar het M·A·C AIDS-fonds (na aftrek van de eventuele btw).

In de 20 jaar sinds RuPaul haar onvergetelijke entree maakte, hebben allerlei grote sterren hun steun verleend aan deze campagne, waaronder Lady Gaga, Elton John, Debbie Harry, Boy George, Cyndi Lauper, Nicki Minaj, Ricky Martin, Christina Aguilera, Dita Von Teese, Shirley Manson, Mary J Blige, Rihanna, Miley Cyrus en meer recent Ariana Grande.

Het M·A·C AIDS-fonds is een pionier in het werven van fondsen voor HIV/AIDS funding en verstrekt financiële steun aan organisaties die zich inzetten voor achtergestelde regio’s en bevolkingsgroepen. Als de grootste corporatieve, niet-farmaceutische donor op het gebied van HIV/AIDS richt het M·A·C AIDS-fonds zich op het verband tussen armoede en HIV/AIDS door financiële steun te verstrekken aan organisaties over de hele wereld die diensten verlenen aan mensen met HIV/AIDS. M·A·C Cosmetics doneert al een aantal jaar met World Aids Day de gehele opbrengst aan Orange Babies en Dance4Life via het M·A·C Aids Funds (MAF). Dit jaar overhandigde M·A·C een cheque ter waarde van €328.000 aan de ambassadeurs.

Lang leve VIVA GLAM! We zijn allemaal een M·A·C-meisje!

Voor meer informatie, zie macaidsfund.org

Logo

De Nederlandse stichting Orange Babies streeft naar een wereld zonder hiv/aids. Wij bieden hulp aan moeders, kinderen en jongeren, die de hiv-epidemie aan den lijve ondervinden, om hen een betere kans op een toekomst te geven. Onze programma’s in zuidelijk Afrika bestaan uit o.a. hiv-testen, condoomdistributie, begeleiding bij medicatie, voorlichting, voeding, opvang en educatie. Meer info op orangebabies.nl.

Logo

Dance4Life danst tot Hiv en aids, ongeplande zwangerschappen en seksueel geweld de wereld uit zijn. Onveilige seks is wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste en snelst groeiende gezondheidsbedreigingen voor jongeren. Dance4Life werkt samen met jongeren aan een toekomst waarin zij zelf gezonde seksuele keuzes kunnen maken. Met de universele taal van dans en muziek worden zij betrokken en geïnspireerd. Het werk van Dance4Life vindt plaats in 14 landen, waaronder in Nederland, en heeft al meer dan 2 miljoen jongeren bereikt. Meer info op dance4life.nl.

SHOP VIVA GLAM